SCALPEL HT

 

De Scalpel HT is een race-hardtail die méér te bieden heeft. Meer van alles wat een hardtail zo briljant maakt – die explosieve aanzet, dat vederlichte gevoel bergop, plus een klein beetje extra.

Een beetje meer grip op de limiet. Een beetje meer demping op ruw terrein. Meer balans in de handling en heel veel meer controle in de afdalingen. Dit alles speciaal ontworpen om jou een voorsprong te geven op de meest kritieke momenten, de oh-shit-momenten, de momenten die het verschil maken tussen podium en jodium.

Unieke Race-geometrie
De balhoofdhoek meet een luie 66.5°, wat je de stabiliteit en controle geeft om elke afdaling te nailen. De zitbuishoek meet een steile 74.5° voor extra power bergop. En dan is er nog ons Proportional Response Design: hoe groter het frame, hoe langer ook de achtervork. Hierdoor zit je als fietser (welke maat dan ook) precies midden tussen de wielen, met optimale handling en grip als resultaat.

Er is ook de niet-zo-hardtail

 

Flexzones in de liggende achtervork zorgen samen met de lage staande achtervork voor extra demping, waardoor je meer controle hebt, minder snel moe wordt en langer en harder kunt racen.