• Santos Urban SUB
    Stijlvolle stadsfiets - En hop, je zit op het terras

De Santos Urban SUB heeft de stabiliteit en controle heeft van een mountainbike, de stijl van een cruiser en het gebruiksgemak van de stadsfiets.

SUB is, kortom, het synoniem voor de ultieme doordeweekse gebruiksfiets. Een fiets die je pakt om boodschappen mee te doen, een fiets waarop je op een zwoele zomeravond langs de boulevard rijdt, een fiets voor naar het terras in de stad. Recreatierijden door het Vondelpark, het Amsterdamse Bos of de Kennemer Duinen. Dát gevoel. Een ‘coole’ fiets. Mellow. Maar dan wel absolute topkwaliteit!

De SUB is niet alleen een opvallende verschijning in het leveringsprogramma van Santos. Ook op straat laat de fiets zich graag bewonderen.

Overigens: die extra brede banden geven veel rijcomfort (luchtvering) en zorgen voor een zeer lichte loop. Dat is een verrassende uitkomst van proeven met Schwalbe Big Apple banden in het testcentrum van Schwalbe, Duitsland. Daar werd bewezen dat brede banden een lagere rolweerstand hebben dan de smallere versie van hetzelfde bandentype. Diezelfde brede banden dragen ook bij aan het bijzondere uiterlijk van de SUB Net als de rechte lichtgewicht aluminium voorvork in combinatie met het retro stuur. Toegevoegd aan het stijlvolle design maken die extra’s de SUB een niet alledaagse fiets die (en dat is eigenlijk héél bijzonder) juist wél voor dagelijks gebruik ontworpen is.

"Mellow van absolute topkwaliteit"

Speels en stabiel

Echte Santos cruizer

sterk en ligt frame

Sterk en licht frame

sterk en ligt frame

Speels & handig

Sterke cruizer

Super stijf frame

De SUB heeft een super sterk en stijf frame en neemt je mee op een comfortabele rit van terras naar terras. De rij-eigenschappen zijn strak en stabiel, ook met bagage voor op de Steco voordrager.

Ideale 'elke-dag-fiets'

Speels & handig

Van een tochtje langs de boulevard tot stevige boodschappenfiets. Hij is er om te recreëren, voor je dagelijkse tochten naar de supermarkt én om te showen. De SUB is een echte ‘mellow’ cruizer.

Krachtige hydraulische remmen

Betrouwbaar en veilig

Betrouwbare hydraulische velgremmen

Krachtige hydraulische remmen

Hydraulische remmen van Magura

Doseerbare remkracht

De SUB is uitgerust met de betrouwbare hydraulische velgremmen van Magura. Ze zijn robuust en duurzaam. Ze remmen stevig en direct en zijn met weinig kracht goed te doseren. Met een stelwieltje aan de remhendel bepaal je zelf of de rem agressief bijt of juist een vriendelijke lange slag toelaat. Ook remblokken vernieuwen is een fluitje van een cent: zonder gereedschap ben je binnen vijf minuten klaar.

Hydraulische remmen van Magura

Duurzame aandrijving

Véél fietsen, weinig onderhoud

Betrouwbare Rohloff naaf

Betrouwbare  Rohloff naaf

Santos Kleuren

Duurzame Santos riemaandrijving

Zorgeloos fietsen, weinig onderhoud

Betrouwbare Rohloff naaf

Wil je zorgeloos véél kilometers maken, kies dan voor de betrouwbare en gebruiksvriendelijke interne versnellingen van Rohloff met Santos riemaandrijving. Het maakt de SUB een ‘low maintenance’ en 365 dagen per jaar fiets.

De Rohloff naaf heeft 14 versnellingen en is er in 6 kleuren.

Langere levensduur, minder onderhoud

Duurzame Santos riemaandrijving

Met de juiste riem en tandwielen is de aandrijving van je fiets super duurzaam. De SUB heeft deze duurzame Santos riemaandrijving. Dat betekent vaste achterpadden (zodat je achterwiel altijd recht staat) en Gates riemaandrijving. Zo kun je véél en geruisloos fietsen. Wel zo fijn.

riemaandrijving

Santos Only

Custombuilt, modulaire kabelgeleiders, veel kleuren…

Santos modulaire kabelgeleiders

Veel kleuren

E-bike ready

Stel uw eigen Santos samen

Custombuilt

Santos Eccenter

Santos Eccenter

Santos Split Part

Santos Split Part

3 maten

kabelgeleiders

Modulair, altijd netjes

Santos kabelgeleiders

Santos ontwikkelde eigen kabelgeleiders die modulair op het frame van de Travel Lite worden toegepast. Zo lopen de kabels netjes langs je frame en zijn er geen overbodige nokjes, welke opties je ook kiest.

Jouw Santos in je eigen kleur

Juicy kleuren

Keuze uit meer dan 50 framekleuren en 14 letterkleuren. Maak je Santos fiets eigen en uniek; retro of juist op de tijd vooruit.

Maak het plaatje compleet en combineer erop los met Rohloff, Pinion en de SON verlichting.

Santos Kleuren

Custombuilt

Voor iedereen een unieke fiets

Custom Build - Stap 1

Welk frame heb je nodig?

Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. Neem je veel of weinig bagage mee? Fiets je vooral op de weg, liever onverhard of een combinatie van beide? Voor elk doel is een passend frame. En weet je, jouw frame is maar liefst in 29 kleuren beschikbaar!

Stappen2

Uitvoering

Kies de uitvoering die je wilt en dan bedoelen we het versnellingssysteem. Bij ons kun je kiezen uit een derailleur, naafversnelling (Rohloff) of bracket versnelling (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Stappen3

Customizen

Stuur, zadel, banden, velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, barends, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt. Én je bepaalt zelf de kleur!

Geometrie

Alle maten op een rij

Geometrie

Geometrie Travel Lite
Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.
Tip: Cijfers zeggen niet alles; kom langs voor een testrit.

Wij helpen u graag.

Santos Urban Sub Geometrie

Wil je de Santos Urban SUB testen?

U bent onder het genot van een kop koffie van harte welkom voor een stukje Brabantse gastvrijheid. U kunt zonder afspraak bij ons langs komen.

Heeft u liever persoonlijk advies van een Santos specialist? Maak een afspraak, zodat we echt de tijd voor je kunnen nemen.

Scroll to top