• Santos E-bike - Travelmaster 3+ PX
    Reisfiets met power

De Travelmaster 3+ PX is een reisfiets met power. Hij is ontwikkeld voor vakantiegangers, weekendvierders, levensgenieters én fietsforenzen. Robuust en authentiek als een echte Travelmaster, met een lekker teugje extra energie. Met de wind in de rug ga je fluitend op pad, de buitenlucht in.

De Travelmaster 3+ PX komt met een betrouwbare Pendix middenmotor en speciale Santos software voor een grotere actieradius. Daarnaast beschikt de fiets over de beste onderdelen voor veel-fietsers. Zo heb je de keuze uit krachtige velg- of schijfremmen, geselecteerd voor intensief gebruik en zorgt de duurzame Rohloff naaf met Santos riemaandrijving voor heel weinig onderhoud

Dus of je nu naar je werk fiets, naar Zweden of de middellandse zee, de Travelmaster 3+ PX begeleidt je steady en stabiel. Voor dagen vol voldoening en een immens gevoel van vrijheid.

"Reisfiets met power"

Santos Power Technologie

Krachtig E-bikes met véél mogelijkheden

Op zoek naar de meest betrouwbare E-bikes met middenmotor startte Santos een samenwerking met Pendix.
Wat tot stand kwam is een solide, duurzame middenmotor met speciale Santos PX software en een grotere actieradius.
Santos geeft 100.000km of 5 jaar garantie op de motor van alle Santos PX E-bikes.

Reisfiets met power

Super stiebel en sterk

sterk en ligt frame

Sterk en stabiel frame

sterk en ligt frame

55kg bagage,achterdrager en lowrider mogelijk

sterk en ligt frame

Super sterke Santos XL vakantiewielen

Veilig afdalen, vol vertrouwen

Sterk en stabiel frame

De Travelmaster 3+ volgt gewillig en suist strak door de bochten. Ook tijdens een razendsnelle afdaling over asfalt of onverharde bergpaden. Hij heeft een super sterk frame, een stalen voorvork en ijzersterke wielen waardoor zwabberen verleden tijd is.

Frame

Veel bagage

Stabiel rijgedrag, ook met véél bagage

De Travelmaster 3+ PX kun je uitrusten met ruim 40 kg bagage verdeeld over 5 tassen. Kies bijvoorbeeld een Santos TravelRack XL achterdrager (26 kg*) en een Tubus lowrider (15 kg). Het sterke, stijve frame en de stalen voorvork geven geen krimp als je met 25 km/u over een klinkerweg fietst of wat boomwortels tegenkomt. De dikke banden geven hem bovendien lekker veel comfort.

Krachtige hydraulische remmen

Met vaste achterpadden

Op de Travelmaster 3+ PX zijn twee soorten hydraulische remmen mogelijk. Kies voor de krachtige schijfremmen of de betrouwbare Magura’s. Kies wat het best bij je past.

Krachtige hydraulische schijfremmen

Krachtige hydraulische schijfremmen

Betrouwbare hydraulische velgremmen

Betrouwbare hydraulische velgremmen

Veilig afdalen, vol vertrouwen

De sterkste remmen

De sterkste remmen met de meeste remkracht. Klaar voor lange afdalingen met de beste Hope schijfremmen met 4 zuigers en extra grote (203 mm) en extra dikke (3,5 mm) schijven. Je kunt ook kiezen voor de betrouwbare, hydraulische Shimano XT schijfremmen met 180mm schijven. Kies wat jou het beste past.

schijremmen
Hydraulische remmen van Magura

Betrouwbare hydraulische velgremmen

Doseerbare remkracht

De hydraulische velgremmen van Magura zijn robuust en duurzaam. Ze remmen stevig en direct en zijn met weinig kracht goed te doseren. Met een stelwieltje aan de remhendel bepaal je zelf of de rem agressief bijt of juist een vriendelijke lange slag toelaat. Ook remblokken vernieuwen is een fluitje van een cent: zonder gereedschap ben je binnen vijf minuten klaar.

Santos montagebooster

Brakebooster en montageplaat in één

De Santos 2 in 1 montagebooster is de enige booster waarmee je de betrouwbare, hydraulische Magura remmen op een 27,5 inch wiel met 62mm banden en spatborden kunt monteren. Hij is lichter en zorgt voor meer remkracht. Het is een brakebooster en montageplaat in één. Gemaakt van aluminium, dus dat roest niet. Goed om te weten: hij is gemakkelijk te wisselen en eenvoudig in gebruik.

Dubbele remnokken

Geschikt voor twee wielmaten

De Travelmaster 3+ is geschikt gemaakt voor twee wielmaten. Kies voor de comfortabele 27,5 inch wielen met 62 mm banden of neem 28 inch exemplaren met banden van 42 tot 55 mm.

De twee wielmaten zijn mogelijk met schijfremmen, maar óók met velgremmen. We ontwikkelden een nette, dubbele remnok, waarmee de rem perfect past op 27,5 en 28 inch velgen.

Comfortabel en sterk

Santos XL vakantiewielen

De Travelmaster 3+ PX heeft Santos XL vakantiewielen. Dit zijn extra brede velgen van 28 inch óf 27,5 inch groot, handgemaakt en ijzersterk. Het frame is namelijk geschikt gemaakt voor twee wielmaten!

Op onze 28 inch wielen passen banden van 42 tot 55 mm en de 27,5 inch velgen kunnen met gemak 62 mm banden aan. Kies wat het best bij je past, blijf lekker in je zadel zitten en geniet van de omgeving. Je banden doen het werk.

Super sterke wielen

Santos XL vakantiewielen

De Travelmaster 3+ E-bike heeft Santos XL vakantiewielen en die kunnen wel tegen een stootje! Ze zijn handgemaakt, hebben extra brede velgen en 36 spaken. Dat zorgt voor maximale stabiliteit. Zelfs met hele brede banden en bepakking kun je strak door de bochten. Het frame van de Travelmaster 3+ is geschikt gemaakt voor twee wielmaten. Je kunt kiezen voor 27,5 of 28 inch XL vakantiewielen. Kies wat jou het beste past.

Vakantiewielen
Lekker vlot

28 inch, 42 - 55 mm banden

Standaard rusten we de Travelmaster 3+ uit met 28 inch wielen en 50 mm banden. Daarmee rijd je lekker vlot naar het werk en op vakantie. Heb je meer specifieke wensen? Dan ben je wellicht beter af met een andere bandbreedte.
In de Travelmaster 3+ passen 28 inch wielen met banden van 42 tot 55 mm. Voor ieder wat wils.

Extra sterk en comfortabel

27,5 inch, 62 mm banden

In de Travelmaster 3+ passen twee wielmaten. Naast de 28 inch exemplaren kun je ook kiezen voor 27,5 wielen met 62 mm banden. De extra dikke banden geven je fiets super comfortabele vering en de relatief korte spaken maken het geheel extra sterk.
Een dikke band rolt bovendien gemakkelijk over obstakels. Blijf dus lekker in je zadel zitten, geniet van de omgeving, je banden doen het werk!

Info

Tip

Luchtdruk kan een wereld van verschil maken bij 27,5 inch wielen met 62 mm banden. Rijd je zonder bagage over verharde wegen naar je werk, dan ben je meer gebaat bij een hardere band dan op vakantie mét bepakking.
Over het algemeen raden we aan om de band tussen 1,7 en 2,7 bar op te pompen, afhankelijk van je gewicht, je bagage en je doel.

Duurzame aandrijving

Véél fietsen, weinig onderhoud

Op de Travelmaster 3+ PX zijn maar liefst drie soorten aandrijvingen mogelijk; Pinion, Rohloff en derailleur.
Kies wat het beste bij je past.

Betrouwbare Rohloff naaf

Betrouwbare Rohloff naaf


Duurzame Santos riemaandrijving

Duurzame
Santos riemaandrijving

derailleur

Ook in derailleur uitvoering


Travel Master Plus Pion Naaf

Zorgeloos fietsen, weinig onderhoud

Betrouwbare Rohloff naaf

Wil je zorgeloos véél kilometers maken, kies dan voor de betrouwbare en gebruiksvriendelijke interne versnellingen van Rohloff met Santos riemaandrijving. Het maakt de Travelmaster 3+ E-bike een ‘low maintenance’ en ijzersterke reispartner.

De Rohloff naaf heeft 14 versnellingen en is er in 6 kleuren.

Langere levensduur, minder onderhoud

Duurzame Santos riemaandrijving

Met de juiste riem en tandwielen is de aandrijving van je fiets super duurzaam. De Travelmater 3+ PX heeft deze duurzame Santos riemaandrijving. Dat betekent vaste achterpadden (zodat je achterwiel altijd recht staat) en Gates riemaandrijving. Zo kun je véél en geruisloos fietsen. Wel zo fijn.

derailleur

Santos achterpad

Ook geschikt voor derailleur

Het achterpad van onze Travelmaster 3+ is ook geschikt gemaakt voor derailleur. Deze losse derailleurhanger maakt het mogelijk om later nog te switchen. Zo past de Travelmaster 3+ bij je wensen van nu én die van de toekomst.

In nood? Geen nood.

Gestandaardiseerde onderdelen, overal ter wereld verkrijgbaar

Onderdelen vervangen, overal ter wereld

We maken allemaal wel eens wat kapot. Of dat nu gebeurt door een val of in het vliegtuig, in Spanje of Mexico; geen nood. De Travelmaster 3+ is uitgerust met een aantal handige details.

Zo worden de Hydraulische Magura remmen gemonteerd op cantilever nokken, waar ook standaard V-brakes op kunnen. De kabels lopen buiten het frame om, zodat je de remmen gemakkelijk kunt vervangen.

Het balhoofdstel en de quick releases hebben een standaard maat, het vierkante bracket met BSA draad is ook overal verkrijgbaar.

Verder is zo veel mogelijk schroefdraad buiten het frame gehouden. Denk aan de bevestiging van je standaard, de brackethuls, de riemdeling en de schijfremmen. Draai je een boutje te hard aan, dan hoef je alleen het onderdeeltje te vervangen en is je frame nog heel.

Last but not least past er naast een 27,5 inch wiel ook een standaard 28 inch exemplaar in de Travelmaster 3+.

Santos Only

SON SL, modulaire kabelgeleiders, veel kleuren...

Op de Travelmaster 3+ zijn maar liefst drie soorten aandrijvingen mogelijk; Pinion, Rohloff en derailleur.
Kies wat het beste bij je past.

SON SL draadloze naafdynamo

 

PLUS concept,
twee wielmaten

Santos Split Part

Santos modulaire kabelgeleiders

Veel kleuren

 

Custombuilt

7 maten

SON SL Verlichtingsset

Draadloze naafdynamo

Kies je voor SON verlichting, dan krijg je een mooie koplamp met een brede, heldere lichtbundel, die zo kenmerkend is voor SON koplampen. De aansluiting bij de naafdynamo is draadloos, zodat het wiel er gemakkelijk in en uit gehaald kan worden.
We monteren de lamp op een Santos lamphouder, want dan schijnt hij mooi over je band en blijft hij netjes rechtop staan.

De SON lampen zijn verkrijgbaar in 6 kleuren, net als de bijbehorende naafdynamo en achterlamp.

Jouw Santos in je eigen kleur

Juicy kleuren

Keuze uit meer dan 50 framekleuren en 14 letterkleuren. Maak je Santos fiets eigen en uniek; retro of juist op de tijd vooruit.

Maak het plaatje compleet en combineer erop los met Rohloff, Pinion en de SON verlichting.

Santos Kleuren

Custombuilt

Voor iedereen een unieke fiets

Custom Build - Stap 1

Welk frame heb je nodig?

Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. Neem je veel of weinig bagage mee? Fiets je vooral op de weg, liever onverhard of een combinatie van beide? Voor elk doel is een passend frame. En weet je, jouw frame is maar liefst in 29 kleuren beschikbaar!

Stappen2

Uitvoering

Kies de uitvoering die je wilt en dan bedoelen we het versnellingssysteem. Bij ons kun je kiezen uit een derailleur, naafversnelling (Rohloff) of bracket versnelling (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Stappen3

Customizen

Stuur, zadel, banden, velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, barends, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt. Én je bepaalt zelf de kleur!

Scroll to top