• Santos Trekking Lite+
    Toerfiets en Sportieve alleskunner
De Santos Travel Lite+ is een echte een sportieve alleskunner. Een krachtpatser als het gaat om bagage en een openbaring hoe soepel de fiets rijdt. De Travel Travel Lite+ is een trouwe metgezel tijdens de dagelijkse woon-werk ritten en is geliefd om mee op vakantie te nemen.

De Santos Travel Lite+ is nu of of in de toekomst op te bouwen als e-bike.

Wilt u deze fiets testen?

Kom langs of maak een afspraak en vraag naar de mogelijkheden!

Het frame van de Travel Lite+ is clean en dedicated. Dat betekent gladde lasnaden, een mooi, intern balhoofd en een chique wishbone achtervork. Het PLUS concept geeft de Travel Lite+ een uniek feature. Het frame is namelijk geschikt gemaakt voor twee wielmaten, die je gemakkelijk kunt wisselen. Standaard rusten we hem uit met 28 inch exemplaren en 50 mm banden op extra brede velgen. Daarnaast kun je kiezen voor andere banden (42 tot 55 mm) én andere wielen, namelijk 27,5 inch met 62 mm banden. Deze geven je super veel comfort op hobbelig wegdek of onverharde wegen. Ideaal voor op reis. Waar je dan ook gaat fietsen, met de Travel Lite+ kun je altijd kiezen voor optimale rijeigenschappen. Het is in alles een fiets om véél te gebruiken, met véél bagage. Meer dan 40 kg*. Met zijn sterke frame en wielen rijdt hij stabiel onder alle omstandigheden. Uitgerust met een onderhoudsarme Pinion versnellingsbak en riemaandrijving ben je niet te stoppen. Zijn sterke schijfremmen geven je alle controle en dragen bij aan zijn sportieve uiterlijk. Daarmee is de Travel Lite+ een rijke aanvulling op de Santos toerfietsen Lite Serie. Stel hem samen zoals je zelf wilt, passend bij jouw wensen.

Super stabiel en sterk

Comfortabel op weg met al je bagage

sterk en ligt frame

Sterk en stabiel frame

sterk en ligt frame

Glad afgewerkte lasnaden,
geen overbodige nokjes

sterk en ligt frame

Heren- én damesvariant verkrijgbaar

sterk en ligt frame

Veel bagage, achterdrager en lowrider mogelijk

sterk en ligt frame

Twee wielmaten

PLUS+

Twee wielmaten

28 inch
42 – 55 mm banden

Lekker vlot

28 inch, 42 - 55 mm banden

Standaard rusten we de Travel Lite+ uit met 28 inch wielen en 50 mm banden. Daarmee rijd je lekker vlot naar het werk en op vakantie. Heb je meer specifieke wensen? Dan ben je wellicht beter af met een andere bandbreedte.
In de Travel Lite+ passen 28 inch wielen met banden van 42 tot 55 mm. Voor ieder wat wils.

27,5 inch
tot 62 mm banden

Extra sterk en comfortabel

27,5 inch, 62 mm banden

In de Travel Lite+ passen twee wielmaten. Naast de 28 inch exemplaren kun je ook kiezen voor 27,5 wielen met 62 mm banden. De extra dikke banden geven je fiets super comfortabele vering en de relatief korte spaken maken het geheel extra sterk.
Een dikke band rolt bovendien gemakkelijk over obstakels. Blijf dus lekker in je zadel zitten, geniet van de omgeving, je banden doen het werk!

info

Tip

Luchtdruk kan een wereld van verschil maken bij 27,5 inch wielen met 62 mm banden. Rijd je zonder bagage over verharde wegen naar je werk, dan ben je meer gebaat bij een hardere band dan op vakantie mét bepakking. Over het algemeen raden we aan om de band tussen 1,7 en 2,7 bar op te pompen, afhankelijk van je gewicht, je bagage en je doel.

Stabiel en sterk frame

Veilig afdalen, vol vertrouwen

Sterk en stabiel frame

De Travel Lite+ volgt gewillig en suist strak door de bochten. Ook tijdens een razendsnelle afdaling over asfalt of onverharde bergpaden. Hij heeft een super sterk frame, een stalen voorvork en ijzersterke wielen waardoor zwabberen verleden tijd is.

Veel bagage

Stabiel rijgedrag, ook met véél bagage

De Travel Lite+ kun je uitrusten met ruim 40 kg bagage verdeeld over 5 tassen. Kies bijvoorbeeld een Santos TravelRack XL achterdrager (26 kg*) en een Tubus lowrider (15 kg). Het sterke, stijve frame en de stalen voorvork geven geen krimp als je met 25 km/u over een klinkerweg fietst of wat boomwortels tegenkomt. De dikke banden geven hem bovendien lekker veel comfort.
Bagage

Pinion versnellingsbak

Veel fietsen, weinig onderhoud

12 of 18 versnellingen

Onderhoudsarm

De Travel Lite+ heeft Pinion aandrijving. Deze versnellingsbak komt samen met riemaandrijving, een super duurzame en onderhoudsarme combinatie. We leveren de Pinionbox standaard met 12 versnellingen, met keuze voor 18 speed voor de liefhebbers. Die laatste is er overigens in 5 kleuren, dus combineer er op los.
Pion versnellingsbak
riemaandrijving
Verstevigde Pion-brug

Stijver en nauwkeurig gemaakt

Verstevigde Pinion brug

Voor een duurzame aandrijving is een nauwkeurige Pinion passing van groot belang. Het frame van de Travel Lite+ heeft daarom een verstevigde Pinion brug, die zorgt dat de (riem)aandrijving geruisloos is en zo lang als mogelijk mee gaat. In het rijgedrag voel je dat ook; efficiëntie in elke trapbeweging.

Gates riemaandrijving en Santos riemspanner

Duurzame Santos riemaandrijving

Met de juiste riem en tandwielen is de aandrijving van je fiets super duurzaam. Santos kiest in al haar modellen voor de beste onderdelen en ontwikkelde bovendien een eigen riemspanner. Dit wieltje voor de Pinionbox houdt de riem bij het bracket op spanning en heeft als voordeel dat het achterwiel er nog gemakkelijk uit kan. Travel Lite+ heeft deze duurzame Santos riemaandrijving. Dat betekent vaste achterpadden (zodat je achterwiel altijd recht staat), Gates riemaandrijving en de Santos riemspanner. Zo kun je véél en geruisloos fietsen. Wel zo fijn.
riemaandrijving
Vaste achterpadden

Altijd een recht uitgelijnd wiel

Vaste achterpadden

Een recht uitgelijnde riem zorgt voor een duurzamere aandrijving. Santos fietsen hebben vaste achterpadden, zo staat je wiel altijd recht in je fiets en is een perfecte uitlijning van je riem gegarandeerd.

Schijfremmen als basis

Met vaste achterpadden

Krachtige hydraulische schijfremmen

Veel remkracht

We rusten de Travel Lite+ standaard uit met Shimano XT schijfremmen met lange grepen. Lekker comfortabel. Afhankelijk van je doel kun je kiezen voor verschillende schijven. De XT variant is er in 180 en 203 mm, van Hope hebben we de Tech3 V4 variant van 203 mm. Kies wat jou het beste past.

schijfremmen
schijfremmen

Santos Only

Custombuilt, modulaire kabelgeleiders, veel kleuren…

SON SL draadloze naafdynamo

e-bike ready

E-bike ready

Santos modulaire kabelgeleiders

Veel kleuren

Custombuilt

10 maten

SON SL Verlichtingsset

Draadloze naafdynamo

Kies je voor SON verlichting, dan krijg je een mooie koplamp met een brede, heldere lichtbundel, die zo kenmerkend is voor SON koplampen. De aansluiting bij de naafdynamo is draadloos, zodat het wiel er gemakkelijk in en uit gehaald kan worden.
We monteren de lamp op een Santos lamphouder, want dan schijnt hij mooi over je band en blijft hij netjes rechtop staan.

De SON lampen zijn verkrijgbaar in 6 kleuren, net als de bijbehorende naafdynamo en achterlamp.

Vakantiefietsen met/zonder power

E-bike ready

De Travel Lite+ is ontworpen met een blik op de toekomst. Hij is E-bike ready, wat betekent dat je hem later nog kunt elektrificeren. Dat is fijn, want je weet nu eenmaal niet waar je over een paar jaar aan toe bent.
De Travel Lite+ E-bike heeft een krachtige power-motor en een grote accu voor een grote actieradius. We bouwen hem modulair op, waardoor we flexibel blijven voor al je wensen, nu en in de toekomst.

Modulair, altijd netjes

Santos kabelgeleiders

Santos ontwikkelde eigen kabelgeleiders die modulair op het frame van de Travel Lite+ worden toegepast. Zo lopen de kabels netjes langs je frame en zijn er geen overbodige nokjes, welke opties je ook kiest.
kabelgeleiders
Jouw Santos in je eigen kleur

Juicy kleuren

Keuze uit meer dan 50 framekleuren en 14 letterkleuren. Maak je Santos fiets eigen en uniek; retro of juist op de tijd vooruit.

Maak het plaatje compleet en combineer erop los met Rohloff, Pinion en de SON verlichting.

Santos Kleuren

Custombuilt

Voor iedereen een unieke fiets

Custom Build - Stap 1

Welk frame heb je nodig?

Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. Neem je veel of weinig bagage mee? Fiets je vooral op de weg, liever onverhard of een combinatie van beide? Voor elk doel is een passend frame. En weet je, jouw frame is maar liefst in 29 kleuren beschikbaar!

Stappen2

Uitvoering

Kies de uitvoering die je wilt en dan bedoelen we het versnellingssysteem. Bij ons kun je kiezen uit een derailleur, naafversnelling (Rohloff) of bracket versnelling (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Stappen3

Customizen

Stuur, zadel, banden, velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, barends, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt. Én je bepaalt zelf de kleur!

Geometrie

Alle maten op een rij

Geometrie

Geometrie Travel+
Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.
Tip: Cijfers zeggen niet alles; kom langs voor een testrit.

Wij helpen u graag.

Travel Lite+ - Maten

Wil je de Santos Travel Lite+ testen?

U bent onder het genot van een kop koffie van harte welkom voor een stukje Brabantse gastvrijheid. U kunt zonder afspraak bij ons langs komen.

Heeft u liever persoonlijk advies van een Santos specialist? Maak een afspraak, zodat we echt de tijd voor je kunnen nemen.

Scroll to top