• 4.29 mountainbike
    De multifunctionele adventure bike

De Santos mountainbike 4.29 IS lekker robuust gemaakt. Vooral de versies met Rohloff of Pinion en tandriem zijn bijna niet kapot te rijden. Hiermee kan je gerust het hele jaar door de modder baggeren en stof happen zonder dat je om de haverklap je aandrijving moet vernieuwen. Hoe smerig de omstandigheden ook zijn, de 4.29 blijft altijd gáán. Bij deze fiets kun je kiezen of je hem wilt met de Hydraulische velg of schijfremmen.

De robuuste bouw en de uitgebreide opbouwmogelijkheden van de Santos mountainbike 4.29 maken ‘m ook zeer geschikt als trekkingfiets. Met een bagagedrager, onze alleshouders en eventueel een vaste stalen vork maak je er een beest van een ‘Adventure Bike’ van. 

In de winter lekker mountainbiken en in de zomer ermee op fietsvakantie, eventueel met snelle asfaltbandjes. Of… brede strandbanden erop (2.35/60mm banden passen makkelijk) en je rijdt met de 4.29 BeachRacer zo het strand op.

Je hebt helemaal geen twee of drie verschillende fietsen meer nodig!

"Multifunctionele adventure bike"

Adventure bike

Bikepacking & meer

sterk en ligt frame

Sterk en stabiel frame

sterk en ligt frame

Multifunctioneel

sterk en ligt frame

Bikepacking
ready

Minimalistisch op avontuur

Bikepacking ready

De 4.29 is licht en super strak. Je neemt ‘m zo mee op je volgende bikepacking avontuur. Een spannende trip over onverharde paden en als de nacht valt, sla je je bivak op in de bossen. De 4.29 is je ideale partner voor je volgende micro-adventure; minimalistisch en weinig onderhoud, zo heb je alle aandacht voor je omgeving en die rotsige paden waar je de 4.29 eenvoudig over heen manouvreert.

Veel bagage

Ook als vakantiefiets

De 4.29 kun je volhangen. Het is je sportieve vakantiefiets met een avontuurlijke touch.

De stalen vork is geschikt voor een lowrider en je kunt kiezen voor de TravelRack XL, een speciale heavy duty achterdrager voor 29ers. Kortom: neem mee wat je wilt.

Van beachracer tot marathon bike

Multifunctioneel

De Santos mountainbike 4.29 heeft Santos XL vakantiewielen. Dit zijn extra brede velgen van 28 inch óf 27,5 inch groot, handgemaakt en ijzersterk. Het frame is namelijk geschikt gemaakt voor twee wielmaten!

Op onze 28 inch wielen passen banden van 42 tot 55 mm en de 27,5 inch velgen kunnen met gemak 62 mm banden aan. Kies wat het best bij je past, blijf lekker in je zadel zitten en geniet van de omgeving. Je banden doen het werk.

Comfortabel en sterk

Santos vakantiewielen

Natuurlijk krijgt een 4.29 onze extra sterke vakantiewielen mee. Ze zijn handgemaakt met de beste velgen die er bestaan. Onze naven hebben 36 spaakgaten en de spaaknippels zijn geborgd.

In de 4.29 passen banden tot 60mm dikte en ook met spatborden geeft dat je ruim voldoende bandvrijheid.

Vaste of verende voorvork

Geschikt voor het zware werk

De 4.29 heeft een verhoogde voorkant, waar zowel een vaste als een verende voorvork in kan.

De vaste voorvork hebben we zelf ontwikkeld. Deze stabiele, stalen 29er vork is uitgerust met lowrider nokken, is geschikt voor het zware werk en heeft een aantal handige details. 
Zo kun je Son SL monteren, zit je lamp altijd recht en begeleidt hij de kabels netjes voor je frame langs.

Hij is er in vier versies; voor velgrem, disc, Firmtech en de combinatie velgrem / disc.

Krachtige hydraulische remmen

Met vaste achterpadden

Op de 4.29 zijn twee soorten hydraulische remmen mogelijk. Ga voor de krachtige schijfremmen of de betrouwbare Magura’s. Kies wat het best bij je past.

Krachtige hydraulische schijfremmen

Krachtige hydraulische schijfremmen

Betrouwbare hydraulische velgremmen

Betrouwbare hydraulische velgremmen

Krachtige hydraulische schijfremmen

Veel remkracht

De sterkste remmen met de meeste remkracht. Kies voor de robuuste Shimano XT schijfremmen met lange grepen. Lekker comfortabel. Afhankelijk van je doel kun je kiezen voor verschillende schijven. De XT variant is er in 180 en 203 mm, van Hope hebben we de Tech3 V4 variant met 203mm Santos schijven. Kies wat jou het beste past.

schijremmen

Betrouwbare hydraulische velgremmen

Doseerbare remkracht

Op de 4.29 zitten hydraulische FIRMtech remmen van Magura. Deze zijn robuust, duurzaam en, de naam zegt het al, ‘firm’ ofwel krachtig. Ze remmen stevig en zijn met veel gevoel en weinig kracht te doseren. Ook rijders met kleine handen en niet veel kracht in de vingers kunnen de 4.29 met slechts 1 of 2 vingers tot stilstand brengen. Ook in nat weer.

Duurzame aandrijving

Véél fietsen, weinig onderhoud

Op de 4.29 heb je keuze uit maar liefst drie aandrijvingen; Pinion, Rohloff of derailleur.
Kies wat het best bij je past.

Betrouwbare Rohloff naaf

Betrouwbare Rohloff naaf


Pinion versnellingsbak 
met 12 of 18 versnellingen

Duurzame Santos riemaandrijving

Duurzame
Santos riemaandrijving

derailleur

Ook in derailleur uitvoering


Naaf

Zorgeloos fietsen, weinig onderhoud

Betrouwbare Rohloff naaf

Wil je zorgeloos véél kilometers maken, kies dan voor de betrouwbare en gebruiksvriendelijke interne versnellingen van Rohloff met Santos riemaandrijving. Het maakt de Santos mountainbike 4.29 een ‘low maintenance’ en ijzersterke reispartner.

De Rohloff naaf heeft 14 versnellingen en is er in 6 kleuren.

12 of 18 versnellingen

Onderhoudsarme Pinion versnellingsbak

Je kunt de Travelmaster 3+ ook kiezen met Pinion uitvoering. Deze versnellingsbak komt samen met riemaandrijving, een super duurzame en onderhoudsarme combinatie. We leveren de Pinionbox standaard met 12 versnellingen, met keuze voor 18 speed voor de liefhebbers.

De Pinion met 18 versnellingen is er in 5 kleuren, dus combineer er op los.

Gates riemaandrijving en Santos riemspanner

Duurzame Santos riemaandrijving

Met de juiste riem en tandwielen is de aandrijving van je fiets super duurzaam. Santos kiest in al haar modellen voor de beste onderdelen en ontwikkelde bovendien een eigen riemspanner. Dit wieltje voor de Pinionbox houdt de riem bij het bracket op spanning en heeft als voordeel dat het achterwiel er nog gemakkelijk uit kan.

De 4.29 heeft deze duurzame Santos riemaandrijving. Dat betekent vaste achterpadden (zodat je achterwiel altijd recht staat), Gates riemaandrijving en de Santos riemspanner. Zo kun je véél en geruisloos fietsen. Wel zo fijn.

Sterk, stijf en secuur

Santos achterpad

De 4.29 heeft een supersterk vast achterpad. Zo staat je wiel altijd recht en haal je eenvoudig je achterwiel uit het frame.

Het achterpad van de 4.29 is ook geschikt gemaakt voor derailleur. Deze losse derailleurhanger maakt het mogelijk om later nog te switchen. Zo past de 4.29 bij je wensen van nu én die van de toekomst.

derailleur

Santos Only

Veel kleuren, SON, modulaire kabelgeleiders...

Veel kleuren

 

Santos Split Part

Santos modulaire kabelgeleiders

Custombuilt

5 maten

Wil je verlichting?

SON verlichting à la Santos

Kies je voor SON verlichting, dan krijg je een mooie koplamp met een brede, heldere lichtbundel, die zo kenmerkend is voor SON koplampen.
We monteren de lamp op een Santos lamphouder, want dan schijnt hij mooi over je band en blijft hij netjes rechtop staan.

De SON lampen zijn verkrijgbaar in 6 kleuren, net als de bijbehorende naafdynamo en achterlamp.

Modulair, altijd netjes

Santos kabelgeleiders

Santos ontwikkelde eigen kabelgeleiders die modulair op het frame van de 4.29 worden toegepast. Zo lopen de kabels netjes langs je frame en zijn er geen overbodige nokjes, welke opties je ook kiest.

kabelgeleiders
Jouw Santos in je eigen kleur

Juicy kleuren

Keuze uit meer dan 50 framekleuren en 14 letterkleuren. Maak je Santos fiets eigen en uniek; retro of juist op de tijd vooruit.

Maak het plaatje compleet en combineer erop los met Rohloff, Pinion en de SON verlichting.

Santos Kleuren

Custombuilt

Voor iedereen een unieke fiets

Custom Build - Stap 1

Welk frame heb je nodig?

Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. Neem je veel of weinig bagage mee? Fiets je vooral op de weg, liever onverhard of een combinatie van beide? Voor elk doel is een passend frame. En weet je, jouw frame is maar liefst in 29 kleuren beschikbaar!

Stappen2

Uitvoering

Kies de uitvoering die je wilt en dan bedoelen we het versnellingssysteem. Bij ons kun je kiezen uit een derailleur, naafversnelling (Rohloff) of bracket versnelling (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Stappen3

Customizen

Stuur, zadel, banden, velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, barends, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt. Én je bepaalt zelf de kleur!

Geometrie

Alle maten op een rij

Geometrie

Geometrie mountainbike 4.29
Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.
Tip: Cijfers zeggen niet alles; kom langs voor een testrit.

Wij helpen u graag.

Santos mountain bike geometrie
Keuzevrijheid
Scroll to top