• Double Travel
    Samen even snel

De Double Travel staat voor sommige mensen nog steeds model voor een weekendje Ameland of een kampeervakantie op de Veluwe in de vijftiger jaren. Een dagje samen op de tandem is, wanneer je het hen vraagt, heel gezellig... maar toch ook wel een beetje oubollig en suf.

Vreemd. Want die gedachte staat haaks op de explosieve groei van het aantal mensen die met een tandem op fietsvakantie gaan. Wanneer je hen vraagt wat er nu zo leuk is aan het fietsen op een tandem krijg je een heel ander verhaal. Vooral wanneer zo’n stel op een Santos Double Travel rijdt.

De belangrijkste reden om voor een tandem te kiezen is dat mensen ook daadwerkelijk sámen willen zijn. Mensen willen sámen op vakantie en niet alleen.
Het gebeurt namelijk maar al te vaak dat stellen die op fietsvakantie zijn elkaar de hele dag niet zien omdat er in een ander tempo gereden wordt.

Kleine tempoverschillen zijn soms nog te overbruggen wanneer een van de fietspartners water bij de wijn doet of – als dat mogelijk is –de bagage op een andere manier te verdelen. Grote tempoverschillen leiden niet zelden tot frustraties.

Échte vakantietandem

Gezellig samen toeren

sterk en ligt frame

Sterk en stabiel frame

sterk en ligt frame

Volle bepakking

sterk en ligt frame

Super sterke Santos XL vakantiewielen

Krachtige hydraulische remmen

Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk

Op de Double Travel 2 zijn twee soorten hydraulische remmen mogelijk. Kies voor krachtige schijfremmen of de betrouwbare velgremmen van Magura. Of combineer ze voor extra remkracht.

Krachtige hydraulische schijfremmen

Krachtige  hydraulische schijfremmen

Betrouwbare hydraulische velgremmen

Betrouwbare  hydraulische velgremmen

Santos eccenter

Santos Eccenter

Spant je riem of ketting in een handomdraai, heel eenvoudig. Zo blijft je wiel altijd recht in je frame.

Sterke wielen
Sterke wielen

Santos wielen kunnen tegen een stootje. Wielen zijn belangrijk. Ze krijgen veel te verduren en zijn lastig te repareren onderweg. Daarom zorgen we dat onze wielen sterk zijn, héél sterk.

Santos alleshouder
Santos Alleshouder

One size fits all.

Van bidon tot 2 liter PET-fles. De naam zegt het al; je kunt alles meenemen in de Santos Alleshouder. Duizenden Santos rijders nemen hem inmiddels de wijde wereld in.

schijremmen

Veilig afdalen, vol vertrouwen

De sterkste remmen

De sterkste remmen met de meeste remkracht. Klaar voor lange afdalingen met de beste Hope schijfremmen met 4 zuigers en extra grote (203 mm) en extra dikke (3,5 mm) schijven. Je kunt ook kiezen voor de betrouwbare, hydraulische Shimano XT schijfremmen met 180mm schijven. Kies wat jou het beste past.

Betrouwbare hydraulische velgremmen

Doseerbare remkracht

De hydraulische velgremmen van Magura zijn robuust en duurzaam. Ze remmen stevig en direct en zijn met weinig kracht goed te doseren. Met een stelwieltje aan de remhendel bepaal je zelf of de rem agressief bijt of juist een vriendelijke lange slag toelaat. Ook remblokken vernieuwen is een fluitje van een cent: zonder gereedschap ben je binnen vijf minuten klaar.

Hydraulische remmen van Magura

Duurzame aandrijving

Zorgeloos fietsen, weinig onderhoud

Betrouwbare Rohloff naaf

Betrouwbare Rohloff naaf

derailleur

Ook in derailleur uitvoering

Betrouwbare Rohloff naaf

Zorgeloos fietsen

Betrouwbare Rohloff naaf

Wanneer je kiest voor de Rohloff naaf haal je een betrouwbare en onderhoudsarme reispartner in huis. Met 14 interne versnellingen, een soepel schakelende draaishifter (die ook vanuit stilstand werkt) en zijn evenredige stappen, is de Rohloff heerlijk eenvoudig in gebruik.

Santos Only

SON SL, modulaire kabelgeleiders, veel kleuren…

SON SL draadloze naafdynamo

E-bike ready

Stel uw eigen Santos samen

Custombuilt

Veel kleuren

Kabelgeleider

Santos modulaire kabelgeleiders

3 maten

kabelgeleiders

Modulair, altijd netjes

Santos kabelgeleiders

Santos ontwikkelde eigen kabelgeleiders die modulair op het frame van de Travel Lite worden toegepast. Zo lopen de kabels netjes langs je frame en zijn er geen overbodige nokjes, welke opties je ook kiest.

Jouw Santos in je eigen kleur

Juicy kleuren

Keuze uit meer dan 50 framekleuren en 14 letterkleuren. Maak je Santos fiets eigen en uniek; retro of juist op de tijd vooruit.

Maak het plaatje compleet en combineer erop los met Rohloff, Pinion en de SON verlichting.

Santos Kleuren

Custombuilt

Voor iedereen een unieke fiets

Custom Build - Stap 1

Welk frame heb je nodig?

Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. Neem je veel of weinig bagage mee? Fiets je vooral op de weg, liever onverhard of een combinatie van beide? Voor elk doel is een passend frame. En weet je, jouw frame is maar liefst in 29 kleuren beschikbaar!

Stappen2

Uitvoering

Kies de uitvoering die je wilt en dan bedoelen we het versnellingssysteem. Bij ons kun je kiezen uit een derailleur, naafversnelling (Rohloff) of bracket versnelling (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Stappen3

Customizen

Stuur, zadel, banden, velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, barends, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt. Én je bepaalt zelf de kleur!

Geometrie

Alle maten op een rij

Geometrie

Geometrie Double Travel
Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.
Tip: Cijfers zeggen niet alles; kom langs voor een testrit.

Wij helpen u graag.

Geometrie
Scroll to top