• Double Travel 2
    Fietsplezier voor twee

De Double Travel 2 is fietsplezier voor twee. Samen toeren met een volwaardige vakantiefiets, die gemakkelijk al jullie bepakking draagt. De super sterke 26 inch vakantiewielen met brede banden geven jullie comfort op zowel de verharde wegen in Europa als de onverharde paden in Azië. Dat is genieten met z'n tweeën, vrijheid binnen handbereik.

Tempoverschillen zijn verleden tijd met deze reiswaardige tandem. Zo heb je meer tijd voor de omgeving; voor een kopje koffie op een terras in Italië én voor dat ruige bergmassief in India.

Échte vakantietandem

Gezellig samen toeren

sterk en ligt frame

Sterk en stabiel frame

sterk en ligt frame

Volle bepakking

sterk en ligt frame

Super sterke Santos XL vakantiewielen

Veilig afdalen, vol vertrouwen

Sterk en stabiel frame

De Double Travel 2 is ontworpen om véél en vér te fietsen. Hij heeft een comfortabele zit voor zowel rijders die graag diep zitten als de liefhebbers van een wat hoger stuur. Het stijve frame stuurt je strak door de bochten, houdt je stabiel met afdalen en voelt efficiënt bij elke trapbeweging.

Double Travel 2 - Frame

Volle bepakking, met gemak

Betrouwbare pakezel

De Double Travel 2 is een volbloed pakezel. Het ijzersterke frame draagt met gemak al je bagage, verdeeld over vijf tassen, eventueel met extra trailer. Voor de zware bepakking, het intensieve gebruik en de mogelijkheid voor een accu heeft de Double Travel 2 een super stijf frame gekregen. De sterke, triple-butted aluminium buizen en efficiënte geometrie, leveren naast stijfheid ook ruimte voor véél drinkflessen.

Comfortabel en sterk

Santos vakantiewielen

De Double Travel 2 heeft super sterke 26 inch Santos vakantiewielen. Deze zijn handgemaakt en voorzien van de juiste spaakspanning. Met de geborgde spaaknippels zijn de vakantievelgen onverwoestbaar en klaar voor het echte werk.
Monteer lekker dikke banden van 55 mm (of 60 mm zonder spatborden) voor optimaal comfort.

Gebouwd voor het zware werk

Sterke wielen die met gemak je zware bepakking dragen. Een Santos alleshouder voor een flinke PET-fles of die lekkere fles wijn aan het eind van je fietsdag. De Double Travel 2 is je betrouwbare pakezel.

TravelRack-XL
TravelRack XL

De TravelRack XL is een heavy duty drager, speciaal voor 29ers. Ontworpen door Santos, geproduceerd door Tubus. Draagt 26kg* bagage, heeft een extra lang plateau en komt meer naar voren, waardoor hij sterker is dan andere dragers op 29ers. Voor véél bagage dus.

Super sterke wielen
Sterke wielen

Santos wielen kunnen tegen een stootje. Wielen zijn belangrijk. Ze krijgen veel te verduren en zijn lastig te repareren onderweg. Daarom zorgen we dat onze wielen sterk zijn, héél sterk. Hoe we dat doen?

Santos-Alleshouder
Santos Alleshouder

One size fits all.

Van bidon tot 2 liter PET-fles. De naam zegt het al; je kunt alles meenemen in de Santos Alleshouder. Duizenden Santos rijders nemen hem inmiddels de wijde wereld in.

Krachtige hydraulische remmen

Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk

Op de Double Travel 2 zijn twee soorten hydraulische remmen mogelijk. Kies voor krachtige schijfremmen of de betrouwbare velgremmen van Magura. Of combineer ze voor extra remkracht.

Krachtige hydraulische schijfremmen

Krachtige  hydraulische schijfremmen

Betrouwbare hydraulische velgremmen

Betrouwbare  hydraulische velgremmen

schijremmen

Veilig afdalen, vol vertrouwen

De sterkste remmen

De sterkste remmen met de meeste remkracht. Klaar voor lange afdalingen met de beste Hope schijfremmen met 4 zuigers en extra grote (203 mm) en extra dikke (3,5 mm) schijven. Je kunt ook kiezen voor de betrouwbare, hydraulische Shimano XT schijfremmen met 180mm schijven. Kies wat jou het beste past.

Betrouwbare hydraulische velgremmen

Doseerbare remkracht

De hydraulische velgremmen van Magura zijn robuust en duurzaam. Ze remmen stevig en direct en zijn met weinig kracht goed te doseren. Met een stelwieltje aan de remhendel bepaal je zelf of de rem agressief bijt of juist een vriendelijke lange slag toelaat. Ook remblokken vernieuwen is een fluitje van een cent: zonder gereedschap ben je binnen vijf minuten klaar.

Hydraulische remmen van Magura

Duurzame aandrijving

Zorgeloos fietsen, weinig onderhoud

Betrouwbare Rohloff naaf

Betrouwbare Rohloff naaf

derailleur

Ook in derailleur uitvoering

Betrouwbare Rohloff naaf

Zorgeloos fietsen

Betrouwbare Rohloff naaf

Wanneer je kiest voor de Rohloff naaf haal je een betrouwbare en onderhoudsarme reispartner in huis. Met 14 interne versnellingen, een soepel schakelende draaishifter (die ook vanuit stilstand werkt) en zijn evenredige stappen, is de Rohloff heerlijk eenvoudig in gebruik.

Santos eccenter

Santos Eccenter

Spant je riem of ketting in een handomdraai, heel eenvoudig. Zo blijft je wiel altijd recht in je frame.

Borgringen voor Rohloff

Rohloff borgringen

Bij Santos gebruiken we standaard de Rohloff borgringen, zo is de onverwoestbare Rohloff naaf nóg sterker en blijft je wiel na een eventuele flensbreuk intact.

Santos achterpad

Ook geschikt voor derailleur

Het achterpad van onze Double Travel 2 is ook geschikt gemaakt voor derailleur. De losse derailleurhanger maakt het mogelijk om later nog te switchen. Zo past de Double Travel 2 bij je wensen van nu én die van de toekomst.

derailleur

Santos Only

SON SL, modulaire kabelgeleiders, veel kleuren…

SON SL draadloze naafdynamo

E-bike ready

Stel uw eigen Santos samen

Custombuilt

Veel kleuren

Kabelgeleider

Santos modulaire kabelgeleiders

2 maten

SON SL Verlichtingsset

Draadloze naafdynamo

Kies je voor SON verlichting, dan krijg je een mooie koplamp met een brede, heldere lichtbundel, die zo kenmerkend is voor SON koplampen. De aansluiting bij de naafdynamo is draadloos, zodat het wiel er gemakkelijk in en uit gehaald kan worden.
We monteren de lamp op een Santos lamphouder, want dan schijnt hij mooi over je band en blijft hij netjes rechtop staan.

De SON lampen zijn verkrijgbaar in 6 kleuren, net als de bijbehorende naafdynamo en achterlamp.

Vakantiefietsen met/zonder power

E-bike ready

De Double Travel 2 is ontworpen met een blik op de toekomst. Hij is E-bike ready, wat betekent dat je hem later nog kunt elektrificeren. Dat is fijn, want je weet nu eenmaal niet waar je over een paar jaar aan toe bent. 
De Double Travel 2 E-bike heeft een krachtige power-motor en een grote accu voor een grote actieradius. We bouwen hem modulair op, waardoor we flexibel blijven voor al je wensen, nu en in de toekomst.

kabelgeleiders

Modulair, altijd netjes

Santos kabelgeleiders

Santos ontwikkelde eigen kabelgeleiders die modulair op het frame van de Travel Lite worden toegepast. Zo lopen de kabels netjes langs je frame en zijn er geen overbodige nokjes, welke opties je ook kiest.

Jouw Santos in je eigen kleur

Juicy kleuren

Keuze uit meer dan 50 framekleuren en 14 letterkleuren. Maak je Santos fiets eigen en uniek; retro of juist op de tijd vooruit.

Maak het plaatje compleet en combineer erop los met Rohloff, Pinion en de SON verlichting.

Santos Kleuren

Custombuilt

Voor iedereen een unieke fiets

Custom Build - Stap 1

Welk frame heb je nodig?

Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. Neem je veel of weinig bagage mee? Fiets je vooral op de weg, liever onverhard of een combinatie van beide? Voor elk doel is een passend frame. En weet je, jouw frame is maar liefst in 29 kleuren beschikbaar!

Stappen2

Uitvoering

Kies de uitvoering die je wilt en dan bedoelen we het versnellingssysteem. Bij ons kun je kiezen uit een derailleur, naafversnelling (Rohloff) of bracket versnelling (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Stappen3

Customizen

Stuur, zadel, banden, velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, barends, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt. Én je bepaalt zelf de kleur!

Geometrie

Alle maten op een rij

Geometrie

Geometrie Travel Lite
Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.
Tip: Cijfers zeggen niet alles; kom langs voor een testrit.

Wij helpen u graag.

DOuble Travel 2 - Geometrie
Scroll to top