Fiets ombouwen of een nieuwe elektrische fiets?


Zodra je hoort over de mogelijkheid om jouw eigen fiets om te bouwen naar e-bike, krijg je vroeg of laat de vraag wat de voordelen zijn van het ombouwen van de fiets ten opzichte van het kopen van een nieuwe elektrische fiets. Hieronder willen we je de belangrijkste voordelen van de Pendix eDrive laten zien, zodat je antwoordt krijgt op jouw vraag. De genoemde voordelen zijn zeer zeker niet van toepassing op ombouwsets van andere merken, aangezien Pendix als marktleider op dit gebied een hoogwaardige "Made in Germany" kwaliteit aanbiedt, en de enige is met een tandwielloos, geluidloos en op trapkracht reagerend trapondersteuningssysteem.

Pendix is duurzaam

Jouw bestaande fiets, die nog steeds goed is en nog jarenlang kan worden gebruikt, hoeft niet tot het verleden te behoren omdat je trapondersteuning wilt. Integendeel, met de Pendix eDrive wordt de fiets geüpgraded tot een echte e-bike. Met de Pendix retrofit-aandrijving kiest u voor een Duits merkproduct, waarvan 85% van de grondstoffen afkomstig zijn uit Duitsland en EU-landen.

Niet alleen de productie is duurzaam, maar ook de hele technologie is ontworpen voor langdurig gebruik. De motor heeft geen inwendige tandwielen waardoor er geen mechanische slijtdelen zijn, hij is onderhoudsvrij en robuust. Met grote waarschijnlijkheid overleeft de motor zelfs de fiets waarop hij is gemonteerd. Dan kun je de aandrijving gewoon op de volgende fiets monteren.

Pendix is van hoge kwaliteit

De oprichters van Pendix GmbH, afkomstig uit de automobielsector, hebben de productie van onze motor vanaf het begin maximaal geautomatiseerd. Dit garandeert een constante kwaliteit. Tegelijkertijd worden op alle belangrijke punten in het productieproces kwaliteitstesten uitgevoerd. Je kunt ook vertrouwen op onze Pendix ePower-accu's. De robuuste metalen behuizing bevat lithium-ionenpakketten, die met behulp van de modernste technologie en een hoogwaardige verwerking worden vervaardigd. Motoren en accu's worden voor uitlevering getest volgens nauwkeurig gedefinieerde parameters. Al onze maatregelen leiden tot een compleet product dat maximale betrouwbaarheid en veiligheid biedt.

Niet voor niets moet je de Pendix eDrive laten installeren door een van onze ervaren monteurs. Zij zijn door ons opgeleid voor de montage en beschikken over het benodigde gereedschap. Wat heb je immers aan een goed duurzaam product als het niet goed gemonteerd is en slechts half zo goed werkt.

Pendix maakt personalisatie mogelijk

Je kunt kiezen voor een fiets naar eigen voorkeur om deze te upgraden naar e-bike - of het nu gaat om een bestaande of een nieuwe. Hiermee wordt het aanbod van geëlektrificeerde modellen uitgebreid met conventionele fietsen die qua ontwerp en onderdelen wellicht beter aansluiten bij jouw individuele behoeften. Ongeacht de hoogte van het frame, de vorm van het frame, het schakel- of remsysteem - bijna alle fietsen kunnen achteraf worden uitgerust met een Pendix eDrive. Wij informeren je over de weinige beperkingen, zoals voldoende ruimte voor de accu, op onze pagina Installatie-eisen.

Bovendien werken de eDrive sets volgens een modulair systeem. De motor is bij elke Pendix eDrive hetzelfde. Kies uit drie accucapaciteiten de accu die het beste bij je past. Er is ook niets dat je ervan weerhoudt om later een nieuwe te kopen.

Je kunt jouw fiets nog steeds gebruiken als een conventionele fiets, want vanaf nu heb je een e-bike en fiets in één. Op de berg met trapondersteuning of op het rechte stuk zonder trapondersteuning, alles is mogelijk. Je voelt nauwelijks trapweerstand als de motor is uitgeschakeld. Net zo eenvoudig kun je de trapondersteuning weer inschakelen.

Pendix is slim

Op het eerste gezicht is het niet vanzelfsprekend, maar er zit veel doordachte, slimme technologie in het hele Pendix systeem. De elektro-magnetische trapas registreert elke trapbeweging. Afhankelijk van de mate van ondersteuning die je kiest en de trapkracht, wordt het vermogen van de motor toegevoegd aan je eigen vermogen. Dit is een leersysteem dat permanent zelfkalibrerend is en zich dus aanpast aan jouw rijstijl. Ieder mens trapt anders. De vernuftige van de techniek is om jouw rijstijl zo te ondersteunen dat deze natuurlijk aanvoelt en nauwelijks te voelen is wanneer de ondersteuning start of stopt.

De Pendix eDrive heeft ook een Bluetooth-functie waarmee de accu kan worden aangesloten op de gratis Pendix.bike PRO app. Hierdoor kan iedere gebruiker zelf zijn systeem updaten en instellen. Bij de meeste elektrische fietsen kost zo'n update 10-15 minuten.

Met de Pendix app kun je ook verschillende gegevens van de Pendix eDrive bekijken: De gezondheidstoestand van de accu kan worden gecontroleerd en fouten kunnen worden uitgelezen, maar ook functies die bij de rit horen zoals navigatie, bereik en een cadansdisplay zijn inbegrepen. Jouw smartphone kan dus ook als display functioneren. Dit is slechts een kort inzicht in de slimme technologie.

De voordelen op een rij

  • Pendix is duurzaam
  • Pendix is verhoudingsgewijs goedkoper
  • Pendix is van hoge kwaliteit
  • Pendix maakt personalisatie mogelijk
  • Pendix is slim

Bekijk hier de eBike Ombouwkit voor alle fietstypes