• Met je Santos fiets op vakantie

    Vakantiefietsen doe je zo.
    9 TIPS voor een top vakantie

Vakantiefietsers... het zijn avontuurlijke, eigenzinnige en vooral unieke mensen. Ze passen niet in een hokje, want ze willen maar één ding: vrijheid. Hóe en waar je fietsvakantie je brengt is aan jou.

Misschien ga je ver,onverhard, minimalistisch of juist met volle bepakking.
Wij helpen je met de juiste keuzes.
Alleen zó voelt je fietsreisook écht als vakantie.

9 TIPS

voor een top vakantie

Sterk & stabiel frame

Een Santos frame is sterk en zorgt voor stabiel rijgedrag, ook met veel bagage. Dat voelt efficiënt, geeft vertrouwen in de bochten en zekerheid tijdens snelle afdalingen.

Ruimte voor bagage

De hoeveelheid bagage is bepalend voor de fiets die je nodig hebt. Met
een Santos kun je altijd uitgaan van voldoende draagkracht. Het aantal bevestigingsnokken voor dragers en bidon- /Alleshouders is per model
verschillend. Het is handig om daar vooraf goed over na te denken.

Sterke vakantiewielen

Vakantiewielen zijn belangrijk. Santos bouwt ze al jaren op dezelfde manier. Je krijgt sterke velgen, geborgde nippels en spaken op precies de juiste spanning, zodat ze geschikt zijn voor veel bagage en ruw terrein. Je kiest zelf de beste banden voor jouw doel.

Duurzame aandrijving

Een Santos wordt vaak uitgerust met riemaandrijving. In combinatie met een Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak maakt dat ‘m super duurzaam en onderhoudsarm.

Custombuilt

Comfortabel fietsen doe je o.a. met een goed stuur, het juiste zadel en fijne handvatten. Die keuze is per persoon verschillend. Bij ons kun je alles testen. Daarnaast heb je keuze uit meer dan 50 framekleuren, 14 letterkleuren en 6 naafkleuren.

Krachtige remmen

Santos gebruikt de beste onderdelen die er bestaan. Dus welke velg- of schijfremmen je ook kiest uit onze opties, ze brengen je veilig beneden.

Santos Only

Santos heeft een eigen R&D afdeling waar we veel onderdelen zelf ontwerpen. Zo heb je altijd de slimste en meest duurzame oplossing op je fiets. Denk aan een Antidoordraai balhoofdstel, de Alleshouder, de TravelRack XL achterdrager en meer.

Naafdynamo

Een naafdynamo is handig voor goed licht en het laden van je apparatuur. Santos liet speciale voorvork padden maken voor de stekkerloze Son SL naafdynamo. Je wiel is hiermee nog steeds gemakkelijk uit je fiets te halen.

Toekomst proof

Een Santos frame is ontworpen vanuit de platform-filosofie; veel gestandaardiseerde onderdelen, waar mogelijk retrofit, en met handige modulaire kabelgeleiders voor flexibiliteit in de toekomst. Bovendien zijn veel frames E-bike ready!

Travelmaster 3 - vakantiefiets

De Travelmaster 3+ neem je mee op vakantie, de wereld over, op avontuur. Je belandt op prachtige onverharde paden in Frankrijk, rijdt tussen de rotsen in Noorwegen of pusht je fiets over de glooiende hobbels van een zandweg in Zuid-Amerika. Dagen vol voldoening, met een immens gevoel van vrijheid.

De mogelijkheden uitbreiden, dat was het doel. We evolueerden onze Travelmaster tot een veelzijdige alleskunner en noemden hem de Travelmaster 3+. Sterk en stabiel zoals je van onze Travelmasters gewend bent, comfortabeler dan ooit. Hij geeft je grip op ruige ondergronden, rolt soepel over elk obstakel en is sterk, sterk als een huis (maar dan op vakantie). Zijn 27,5 inch óf 28 inch wielen met brede velgen maken dat je je zeker voelt op onverhard en veilig rolt tijdens een afdaling op gravel.

Bij thuiskomst verruilt het avontuur zich voor een ritje woon-werk, naar de supermarkt of door de stad. De travelmaster 3+ vormt zich moeiteloos om tot snelle forenzenfiets en onderhoudsarme boodschappen-buddy. Je hoeft niet meer te kiezen, de Travelmaster 3+ heeft alles in één.

Scroll to top