Santos Bikes

Zelfstandig Nederlands fietsmerk

BUILT FOR LIFE.

Wij bouwen unieke fietsen voor unieke mensen.

Santos Bikes.

Santos is een klein en onafhankelijk fietsmerk met passie voor fietsen en een grote liefde voor kwaliteit. Wat begon in een schuurtje in Lisse is inmiddels uitgegroeid tot een fietsspecialist waar een team van zo'n 20 fietsliefhebbers dagelijks werkt aan de fietsdromen van Santos klanten.

We zijn zelf fietsers en luisteren naar wat andere fietsers zeggen. Hierdoor weten we wat wel en niet werkt en komen we op nieuwe ideeën. We houden van top kwaliteit en ontwikkelen daarom steeds meer onderdelen zelf. We hebben een eigen R&D afdeling met fietsgekke toptechneuten. En je vindt bij ons geen lopende-band-productie. Elke monteur heeft zijn eigen werkbank en bouwt een fiets in z'n geheel op.

Net zoals het in 1997 is begonnen.

Custombuilt.

Toen Robbert, de oprichter van Santos, in de jaren negentig met klanten in gesprek was, besefte hij dat een goede fiets meer is dan een optelsom van onderdelen. In de fietsenwinkel moest hij vaak fietsen ombouwen en dat vond hij gek: waarom niet éérst vragen wat iemand graag wil en dán pas de fiets opbouwen? Dat werd het uitgangspunt van het bedrijf.

Inmiddels bouwt Santos al meer dan 20 jaar Custombuilt fietsen. Jouw wensen zijn onze eerste prioriteit en dat is waar het hele bedrijf op is ingericht. Zo flexibel als mogelijk. We zijn zelf fietsers en begrijpen je plannen, niets is te gek. Vertel ons wat je wilt en wij vertalen het naar de beste samenstelling voor een fiets waar je niet meer af wilt!

Eigen R&D.

We zijn zelf fietsers en luisteren graag naar wat andere fietsers zeggen. Hierdoor weten we wat wel en niet werkt en komen we op nieuwe ideeën. We houden van top kwaliteit en ontwikkelen daarom steeds meer onderdelen zelf.

Op een échte Santos vind je een breed scala aan onderdelen van eigen hand; Santos Only. Denk aan de Santos Alleshouder, het anti-doordraaibalhoofdstel en de slimme riemspanner voor de Pinion versnellingsbak.

We testen de onderdelen uitvoerig. Eerst met de 3D printer, dan in de praktijk en het liefst in extreme situaties, onder allerlei weersomstandigheden. Zo krijg je een goede fiets; Built for Life.

1 fiets, 1 monteur.

Een Santos komt in een verschillende stappen tot stand. Zo wordt het frame gespoten, worden de wielen gebouwd en de onderdelen geraapt.

Eén monteur zet vervolgens de fiets in elkaar. Hij heeft een eigen werkbank en een iPad; de tools die hem helpen om de fiets te bouwen zoals jij voor ogen had.

 


Direct je afspraak online inplannenWinkelafspraak inplannen Reparatie inplannen