Custom Build

Sinds wij met het merk Santos werken (alleen maar custom build) merken we pas hoezeer klanten het waarderen dat ze zelf kunnen bepalen hoe hun fiets wordt samen gesteld en eruit kan komen zien. Zo kun je ook bepalen of je ergens wat meer nadruk op wilt leggen zoals banden, verlichting of remmen. Daarnaast kies je zelf de kleur die je mooi vindt en zit je niet vast aan de standaard kleuren van een leverancier. Daarom zijn we naast Santos ook gestart met Jan Janssen die ook custom build werken op het gebied van e-bikes, hybride, race- en mtb fietsen. Verder werken we ook met het Spaanse Orbea, die op het gebied van race- en mountainbike fietsen ook een uitgebreide collectie fietsen heeft waarbij je ook mogelijkheden hebt om je fiets zelf samen te stellen.

Daarnaast merken we hoe prettig het is om klanten hierin te kunnen adviseren en samen met hen de perfecte fiets samen te stellen. Het wordt dan ook geen productie fiets maar jouw eigen fiets die je zelf hebt samen gesteld. De fabrikant begint ook pas met bouwen als wij de order doorzetten. Ze gaan dan voor je aan de slag. Hierdoor is er over het algemeen ook een iets langere levertijd van ongeveer vier à vijf weken. Hieronder staat meer informatie over de merken die aan custom build doen.

Santos (Nieuw Vennep NL)

Santos de specialist in custom build fietsen bouwen, gecombineerd met maximale kwaliteit en het perfectionisme van de eigenaar Robbert Rutgrink. Bij Santos is eigenlijk bijna alles mogelijk daar begin je echt vanaf 0, je kiest het model fiets en dan maken we samen met je de ideale fiets voor jou. Echt alles kun je kiezen, stuur, zadel voor/achterdrager, verlichting wel/niet, welke handvaten, kleur van je spaken of nippels, echt alles kan. Maar of dat nog niet genoeg is dan kies je de kleur uit 6o kleuren, 3 typen logos en 10 letter kleuren en zelfs je naam kan op je fiets. De fiets wordt volledig voor jou gebouwd er is er dan ook maar eentje van. Natuurlijk verzorgen wij de meting zodat de passing ook perfect is, mooier kunnen we het echt niet maken.

Jan Janssen (Hoogerheide NL)

Bij Janssen zijn er ook ruim mogelijkheden om je fiets zelfs samen te stellen, als je weet welk model fiets je gaat kiezen bekijk je welke kleur je wilt, daarnaast heb je ook qua onderdelen diverse keuzes zoals stuur, stuurpen, zadel, banden en verlichting. Ook bij Janssen gaan ze pas bouwen als jij weet hoe je fiets moet worden met een eigen lakkerij en monteurs die je fiets volledig opbouwen staat de kwaliteit voorop.

Bij Jan Janssen bouwen ze eigenlijk alle soorten fietsen en overal kun je het custom build toepassen, e-bikes, tour, trekking, race of mountainbike fietsen.

Orbea (Mallabla Spanje)

Ook bij deze Spaanse sportieve fabrikant heb je veel mogelijkheden tot een custom build fiets, je kunt kiezen uit minimaal drie kleuren en staat er bij de fiets die je kiest het Mio logo dan kun je zelfs je kleur en design zelf volledig bepalen zonder meerprijs. Ook qua onderdelen zijn er mogelijkheden, je maakt een keuze in wielen, crankset, stuur en stuurpen, zadel en soms remmen. Hierdoor krijg je precies de fiets die jij graag wilt. UIteraard begeleiden we jou bij keuze en doen een meting voor de juiste maat.

Nieuws en evenementen