• Santos Urban - Trekking
    Veelzijdige Santos telg

De Santos Urban Trekking is misschien wel de meest veelzijdige fiets uit de Santos waaier. De sportieve geometrie van het frame maakt het een ideale fiets voor woon/werk-, stads-, toer- en vakantie doeleinde. Het frame is ook ideaal om er een sportieve randonneur van te bouwen. Het is de ideale all-rounder waarmee je, met de onderdelen van jouw keuze, heel veel kanten op kunt.

Die veelzijdigheid van de Santos Urban Trekking wordt gecombineerd met een uitermate aangename zitpositie waardoor je er zonder probleem een hele dag op onderweg kunt zijn. Veel eigenaars roemen ook het strakke stuurgedrag en het vlotte fietsgevoel van deze fiets. Het prettige van de Urban Trekking is vooral dat het frame, met de juiste onderdelen, helemaal naar je eigen wens en toepassing kan worden opgebouwd tot de fiets waarmee je heel veel verschillende dingen kunt doen en waarmee bijna niets onmogelijk is. Natuurlijk kun je van het frame geen racefiets maken en het is geen echte wereldfiets of mountainbike. Daar heeft Santos andere fietsen voor. Maar met het juiste racestuur, bijvoorbeeld, een lichte achterdrager en een sportieve aandrijving is de Urban Trekking een ideale fiets voor zowel lange dagafstanden als voor woon/werk verkeer. Met diezelfde fiets kun je ook op vakantie. Niet volbepakt met een uitgebreide kampeeruitrusting maar je kunt dan wel heel prettig van hotel naar hotel fietsen. Wil je liever wel kamperen dan kun je, met een andere opbouw, uitgaan van een vakantiefiets die je ook voor woon/werk verkeer kunt gebruiken. In dat geval kies je stevige Tubus dragers voor èn achter. Je monteert iets bredere banden en je kiest eventueel voor een Rohloff naafversnelling in combinatie met Magura HS 33 hydraulische velgremmen. En als je al die plannen niet hebt maar gewoon af en toe op zondagmiddag een stuk over de hei wilt gaan fietsen dan kies je voor, bijvoorbeeld, een opbouw met Shimano Deore onderdelen.

Clean en licht

Super sterk en stabiel

sterk en ligt frame

Comfortabel en veelzijdig

sterk en ligt frame


Licht, snel en sportief

sterk en ligt frame

Heren- én damesvariant verkrijgbaar

Fijne zitpositie

Fijne zitpositie

De ideale all-rounder

De Santos Urban Trekking is de ideale all-rounder waarmee je, met de onderdelen die het verschil maken naar jouw keuze, heel veel kanten op kunt. Door zijn comfortabele zit tover je ‘m zo om van stadsfiets tot lichte vakantiefiets.

Licht en snel

Sportieve partner

De sportieve geometrie van de Urban Trekking en de duurzame afmontage maken het de ideale fiets voor woon-werk verkeer en sportieve tochten. Monteer een paar dragers en je zet ‘m in als lichte vakantiefiets.

Lage instap mogelijk

Heren-, mixte én damesvariant verkrijgbaar

De Urban Trekking is er in 4 dames-, 6 heren- en 3 mixte maten.
Het mixte frame heeft een lage instap én ruimte voor een bidon, het frame behoudt zijn stabiele rijeigenschappen.

Betrouwbare hydraulische velgremmen

Doseerbare remkracht

De hydraulische velgremmen van Magura zijn robuust en duurzaam. Ze remmen stevig en direct en zijn met weinig kracht goed te doseren. Met een stelwieltje aan de remhendel bepaal je zelf of de rem agressief bijt of juist een vriendelijke lange slag toelaat. Ook remblokken vernieuwen is een fluitje van een cent: zonder gereedschap ben je binnen vijf minuten klaar.
Hydraulische remmen van Magura

Duurzame aandrijving

Véél fietsen, weinig onderhoud

Op de Santos Urban Trekking zijn twee soorten aandrijving mogelijk; Rohloff en derailleur.
Kies wat het best bij je past.

Betrouwbare Rohloff naaf

Betrouwbare Rohloff naaf

Duurzame Santos riemaandrijving

Duurzame Santos riemaandrijving

derailleur

Ook in derailleur uitvoering

Zorgeloos fietsen, weinig onderhoud

Betrouwbare Rohloff naaf

Wil je zorgeloos véél kilometers maken, kies dan voor de betrouwbare en gebruiksvriendelijke interne versnellingen van Rohloff met Santos riemaandrijving. Het maakt de Urban Trekking een ‘low maintenance’ en 365 dagen per jaar fiets.

De Rohloff naaf heeft 14 versnellingen en is er in 6 kleuren.

Langere levensduur, minder onderhoud

Duurzame Santos riemaandrijving

Met de juiste riem en tandwielen is de aandrijving van je fiets super duurzaam. De Trekking Lite heeft deze duurzame Santos riemaandrijving. Dat betekent vaste achterpadden (zodat je achterwiel altijd recht staat) en Gates riemaandrijving. Zo kun je véél en geruisloos fietsen. Wel zo fijn.

Op de Urban  Trekking zijn twee soorten aandrijving mogelijk; Rohloff en derailleur. Kies wat het best bij je past.

derailleur

Voor elk budget

Ook met derailleur

De Trekking is ook beschikbaar met derailleur. Zo haal je een snelle commuter in huis met de aandrijving die bij je past.

Santos Only

Custombuilt, modulaire kabelgeleiders, veel kleuren…

Kabelbegeleiders

Santos modulaire kabelgeleiders

Santos Kleuren

Veel kleuren

Stel uw eigen Santos samen

Custombuilt

Splitpart

Santos Split Part

Santos Eccenter

Santos Eccenter

13 maten

kabelgeleiders

Modulair, altijd netjes

Santos kabelgeleiders

Santos ontwikkelde eigen kabelgeleiders die modulair op het frame van de Trekking worden toegepast. Zo lopen de kabels netjes langs je frame en zijn er geen overbodige nokjes, welke opties je ook kiest.
Jouw Santos in je eigen kleur

Juicy kleuren

Keuze uit meer dan 50 framekleuren en 14 letterkleuren. Maak je Santos fiets eigen en uniek; retro of juist op de tijd vooruit.

Maak het plaatje compleet en combineer erop los met Rohloff, Pinion en de SON verlichting.

Santos Kleuren

Custombuilt

Voor iedereen een unieke fiets

Custom Build - Stap 1

Welk frame heb je nodig?

Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. Neem je veel of weinig bagage mee? Fiets je vooral op de weg, liever onverhard of een combinatie van beide? Voor elk doel is een passend frame. En weet je, jouw frame is maar liefst in 29 kleuren beschikbaar!

Stappen2

Uitvoering

Kies de uitvoering die je wilt en dan bedoelen we het versnellingssysteem. Bij ons kun je kiezen uit een derailleur, naafversnelling (Rohloff) of bracket versnelling (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Stappen3

Customizen

Stuur, zadel, banden, velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, barends, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt. Én je bepaalt zelf de kleur!

Geometrie

Alle maten op een rij

Geometrie

Geometrie Trekking Lite
Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.
Tip: Cijfers zeggen niet alles; kom langs voor een testrit.

Wij helpen u graag.

Trekking Geometrie

Wil je de Santos Urban Trekking testen?

U bent onder het genot van een kop koffie van harte welkom voor een stukje Brabantse gastvrijheid. U kunt zonder afspraak bij ons langs komen.

Heeft u liever persoonlijk advies van een Santos specialist? Maak een afspraak, zodat we echt de tijd voor je kunnen nemen.

Scroll to top