Gravelmaster

De iets bredere banden zorgen voor grip en controle. Het ergonomische racestuur zorgt ervoor dat je de beste houding kunt kiezen. Comfortabel of juist wat dieper als je dat prettig vindt. En kies je voor de Santos dragers dan kun je ook nog eens veel bagage meenemen. Voor een avontuurlijke bikepacking trip of een lekker lange fietsvakantie.

Multifunctioneel lichtgewicht

Snel en stabiel

Sterk en licht frame.

sterk en ligt frame

Glad afgewerkte lasnaden, geen overbodige nokjes.

sterk en ligt frame

Multifunctioneel.

Zorgeloos fietsen

Onderhoudsarme Rohloff naaf

Wil je zorgeloos véél kilometers maken, kies dan voor de betrouwbare en gebruiksvriendelijke interne versnellingen van Rohloff met Santos riemaandrijving. Het maakt de Gravelmaster een ‘low maintenance’ en ijzersterke reispartner.

De Rohloff naaf heeft 14 versnellingen en is er in 6 kleuren.

Lange levensduur, minder onderhoud

Duurzame Santos riemaandrijving

Met de juiste riem en tandwielen is de aandrijving van je fiets super duurzaam. De Gravelmaster heeft deze duurzame Santos riemaandrijving. Dat betekent vaste achterpadden (zodat je achterwiel altijd recht staat) en Gates riemaandrijving met extra sterke CDX-EXP tandwielen. Zo kun je véél en geruisloos fietsen.

Unieke combinatie

Rohloffnaaf met raceshifters

Een Gravelmaster is uitgerust met Rohloffnaaf. Die is betrouwbaar, super duurzaam en onderhoudsarm. Kies de soepele draaishifter van Co-Motion óf raceshifters (van bijvoorbeeld Sram) om hem te bedienen. Ze kunnen beide op een racebocht gemonteerd worden.

De combinatie van Rohloff en raceshifters is uniek. De nette Gebla click-box zorgt ervoor dat je met een naafversnelling tóch het schakelgevoel van een racefiets kunt behouden. Voor de echte liefhebber dus!

Ook verkrijgbaar met Campagnolo Ergopower shifters met Hope RX 4 hydraulische schijfremmen.

Comfort en controle

Ergonomisch racestuur

Een tikje eigenwijs, dat zijn de racesturen voor de Gravelmaster. Een fijne racebocht met nét wat meer positiemogelijkheden dan bij een klassiek racestuur.

Neem bijvoorbeeld het Ergotec Rando Ergo stuur (rechts). Dit heeft een subtiel knikje bij de stuurpen waardoor je iets hoger en daarmee comfortabeler zit. Het stuureinde loopt een tikje breder uit dan bij een traditioneel racestuur. Handig als je lange tochten gaat maken én voor verschillende soorten terrein kiest.

Ook het Syntace Race stuur (links) of het Ergotec Rando Classic stuur (midden) zijn een goede keus. Gewoon uitproberen op de Santos pasfiets of tijdens een testrit buiten, want iedere rijder is uniek en heeft een eigen voorkeur

Krachtige schijfremmen

Doseerbare remkracht

De Gravelmaster heeft krachtige schijfremmen mét de grootste race schijven die je kunt krijgen. Zo heb je altijd genoeg remkracht, ook met bepakking. Kies voor mechanisch of hydraulisch, wat jou het beste past.

Altijd veel grip

Brede banden

In de Gravelmaster passen banden tot 50 mm. Zoals de Schwalbe G-One Bite 50mm Classic Skin, speciaal gemaakt voor offroad gebruik. Lekker veel grip, ook in de bochten. Wel zo fijn als je van plan bent veel om over gravel, bospaden en trails te gaan touren.

Sterk en duurzaam

Sportieve vaste voorvork

De vaste voorvork is speciaal door Santos ontwikkeld. Rank en recht, gemaakt van sterk en duurzaam CroMo staal. Speciaal voor schijfremmen. Met nokjes voor verlichting en een spatbord. En de mogelijkheid.

Scroll to top