• Santos Trekking Lite
    "De lichte toerfiets en kilometervreter voor de sportieve recreatieve toerrijder, waar je ook gewoon je woon-werk ritjes mee kunt maken."

De Trekking Lite is de sport-coupé onder de Santos fietsen. We hebben bij dit model niet alleen de afwerking naar een veel hoger niveau getild, maar ook veel energie gestoken in een laag gewicht. Daarnaast hebben we gewerkt aan een brede inzetbaarheid.

De Trekking Lite kan namelijk, net als al onze andere modellen, net even wat meer dan je op het eerste gezicht van hem zou verwachten. Het is in eerste instantie een lichtgewicht sportfiets voor sportieve en recreatieve toerrijders, maar je kan er ook gewoon je woon-werk kilometers mee maken. Hij heeft zelfs reisambities! Met twee tasjes aan het Lite Rack (speciaal ontwikkeld door ons, gemaakt door Tubus) aan de achtervork, is de Trekking Lite een vlotte vakantiefiets voor light-trekking en creditcardreisjes. Met de Trekking Lite kun je heerlijk door Europa rijden, van hotel naar bed & breakfast, maar je kan er ook een minimalistische kampeeruitrusting aan hangen en er even een weekendje mee uitwaaien. De handgemaakte wielen zijn er sterk genoeg voor, want die zijn hetzelfde als die van onze 28”-Travelmodellen. Een gemiddelde Trekking Lite weegt rond de 10 kilo. Mét bagagedrager en zijstandaard. Dit maakt ‘m lekker snel. Toch is hij ook erg sterk en duurzaam. En als je kiest voor de onderhoudsarme Rohloff-naaf en de tandriem, is de Trekking Lite ideaal voor dagelijks gebruik. Door weer en wind, het hele jaar door. Gewoon lekker veel fietsen en zo min mogelijk poetsen! Om het gebruiksgemak nog verder te vergroten hebben we de Trekking Lite voorzien van de hufter-proof Magura Firmtech remmen, waarbij zelfs mensen met twee linkerhanden de remblokjes in een paar tellen kunnen vervangen.

Clean en licht

Super sterk en stabiel

sterk en ligt frame

Sterk en licht frame

sterk en ligt frame

Glad afgewerkte lasnaden,
geen overbodige nokjes

sterk en ligt frame

Heren- én damesvariant verkrijgbaar

sterk en ligt frame

Duurzame aandrijving

sterk en ligt frame

Krachtige FIRMtech remmen

Licht en snel

Super stijf frame

De Trekking Lite heeft een super stijf frame en is bovendien een echte lichtgewicht in zijn klasse. De rij-eigenschappen zijn strak en stabiel, ook met bagage.

Geen overbodige nokjes

Mooi afgewerkt, clean

Het oog wil ook wat, natuurlijk. En naast zijn functie is dát waar de Trekking Lite in uitblinkt. De frames zijn mooi afgewerkt, clean en dedicated. Zo heb je afgewerkte lasnaden, een semi-geïntegreerd balhoofdstel en Firmtech remmen. Met een Lite drager erop is hij minimalistischer dan ooit.

Lage instap mogelijk

Heren- én damesvariant verkrijgbaar

De Trekking Lite is er in 4 dames- en 4 herenmaten.
Het damesframe heeft een lage instap én ruimte voor een bidon, het frame behoudt zijn stabiele rijeigenschappen.

Betrouwbaar en veilig

Betrouwbare hydraulische FIRMtech remmen

Doseerbare remkracht
Op de Trekking Lite zitten hydraulische FIRMtech remmen van Magura. Deze zijn robuust, duurzaam en, de naam zegt het al, ‘firm’ ofwel krachtig. Ze remmen stevig en zijn met veel gevoel en weinig kracht te doseren. Ook rijders met kleine handen en niet veel kracht in de vingers kunnen de Trekking Lite met slechts 1 of 2 vingers tot stilstand brengen. Ook in nat weer.

Zorgeloos fietsen, weinig onderhoud

Betrouwbare Rohloff naaf

Wil je zorgeloos véél kilometers maken, kies dan voor de betrouwbare en gebruiksvriendelijke interne versnellingen van Rohloff met Santos riemaandrijving. Het maakt de Trekking Lite een ‘low maintenance’ en 365 dagen per jaar fiets. De Rohloff naaf heeft 14 versnellingen en is er in 6 kleuren.

Langere levensduur, minder onderhoud

Duurzame Santos riemaandrijving

Met de juiste riem en tandwielen is de aandrijving van je fiets super duurzaam. De Trekking Lite heeft deze duurzame Santos riemaandrijving. Dat betekent vaste achterpadden (zodat je achterwiel altijd recht staat) en Gates riemaandrijving. Zo kun je véél en geruisloos fietsen. Wel zo fijn. Op de Trekking Lite zijn twee soorten aandrijving mogelijk; Rohloff en derailleur. Kies wat het best bij je past.
riemaandrijving
derailleur
Trekking Lite Keuzevrijheid

Santos Only

Custombuilt, modulaire kabelgeleiders, veel kleuren…

Kabelbegeleiders

Santos modulaire kabelgeleiders

Santos Kleuren

Veel kleuren

Stel uw eigen Santos samen

Custombuilt

Splitpart

Santos Split Part

Santos Eccenter

Santos Eccenter

8 maten

Trekking Lite e-bike (ready)

E-Bike (Ready)

Santos kwaliteit, powered by Pendix

Ben je op zoek naar een E-bike? De Race Lite is ook beschikbaar als een E-bike. We kunnen de meeste frames opbouwen als E-bike. Het elektrificeren van je Santos kan dus nu óf later nog! 

  • Santos kwaliteit, powered by Pendix
  • E-bikes waar je op kunt bouwen
  • Grotere actieradius
  • Simpel en betrouwbaar
  • 5 jaar of 100.000km garantie*
Jouw Santos in je eigen kleur

Juicy kleuren

Keuze uit meer dan 50 framekleuren en 14 letterkleuren. Maak je Santos fiets eigen en uniek; retro of juist op de tijd vooruit.

Maak het plaatje compleet en combineer erop los met Rohloff, Pinion en de SON verlichting.

Santos Kleuren

Wil je verlichting?

SON verlichting à la Santos

Kies je voor SON verlichting, dan krijg je een mooie koplamp met een brede, heldere lichtbundel, die zo kenmerkend is voor SON koplampen.
We monteren de lamp op een Santos lamphouder, want dan schijnt hij mooi over je band en blijft hij netjes rechtop staan.

De SON lampen zijn verkrijgbaar in 6 kleuren, net als de bijbehorende naafdynamo en achterlamp.

Custombuilt

Voor iedereen een unieke fiets

Custom Build - Stap 1

Welk frame heb je nodig?

Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. Neem je veel of weinig bagage mee? Fiets je vooral op de weg, liever onverhard of een combinatie van beide? Voor elk doel is een passend frame. En weet je, jouw frame is maar liefst in 29 kleuren beschikbaar!

Stappen2

Uitvoering

Kies de uitvoering die je wilt en dan bedoelen we het versnellingssysteem. Bij ons kun je kiezen uit een derailleur, naafversnelling (Rohloff) of bracket versnelling (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Stappen3

Customizen

Stuur, zadel, banden, velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, barends, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt. Én je bepaalt zelf de kleur!

Geometrie

Alle maten op een rij

Geometrie

Geometrie Trekking Lite
Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.
Tip: Cijfers zeggen niet alles; kom langs voor een testrit.

Wij helpen u graag.

Geometrie maten

Wil je de Santos Trekking Lite testen?

U bent onder het genot van een kop koffie van harte welkom voor een stukje Brabantse gastvrijheid. U kunt zonder afspraak bij ons langs komen. Heeft u liever persoonlijk advies van een Santos specialist? Maak een afspraak, zodat we echt de tijd voor je kunnen nemen.
Scroll to top