• Santos Trekking Lite PX
    Stijlvolle, all weather E-bike

De Trekking Lite PX is de snelle en lichte E-bike met Pendix middenmotor. Gebruik 'm als een stijlvolle commuter, een lichtgewicht sportieve toerfiets of vlotte vakantiefiets voor light-trekkings.

Ondersteund door de Pendix middenmotor, trek je eenvoudig weg bij het stoplicht en cruise je vlot en op je gemak naar je eindbestemming. Fris en fruitig.

De duurzame Pendix middenmotor combineer je met de onderhoudsarme Rohloff naaf en Gates riemaandrijving. Zo kun je lekker veel fietsen, het hele jaar door.

Een gemiddelde Trekking Lite PX weegt minder dan 20 kilo. Dit maakt ‘m lekker snel. Bovendien is hij erg sterk en duurzaam.

Bij de Trekking Lite PX draait het om bedieningsgemak; hufter-proof Magura Firmtech remmen, eenvoudige bediening van het Pendix systeem en onderhoudsarme Rohloff aandrijving.

De Trekking Lite PX is een fiets, die hoge ogen gooit door zowel zijn uiterlijk als prestaties. 365 dagen per jaar.

"Voor alle seizoenen, onder alle weersomstandigheden"

Santos PX Technologie

The power of simplicity

Op zoek naar de meest betrouwbare E-bikes met middenmotor startte Santos een samenwerking met Pendix.
Wat tot stand kwam is een solide, duurzame middenmotor met speciale Santos PX software en een grotere actieradius.
Santos geeft 100.000km of 5 jaar garantie op de motor van alle Santos PX E-bikes.

Clean en licht

E-bike < 20kg

Een super lichte, minimalistische commuter met Santos Power. 
Gebruik hem in weer en wind, het hele jaar door.

Vederlicht

E-bike < 20kg

365 dagen per jaar

Glad afgewerkte lasnaden,
geen overbodige nokjes.

Licht en snel

E-bike < 20kg

De Trekking Lite PX heeft een super stijf frame en is bovendien een echte lichtgewicht in zijn klasse. De rij-eigenschappen zijn strak en stabiel, ook met bagage.

tkking lite - detail
Onder alle weersomstandigheden

All weather

365 dagen per jaar

Ook op de Trekking Lite PX kiest Santos voor de meest duurzame en onderhoudsarme onderdelen. Ontworpen voor het hele jaar door, onder alle weersomstandigheden.

Geen overbodige nokjes

Mooi afgewerkt, clean

De Travel Lite is ontworpen om véél en vér te fietsen. Hij heeft een comfortabele zit voor zowel rijders die graag diep zitten als de liefhebbers van een wat hoger stuur. Het stijve frame stuurt je strak door de bochten, houdt je stabiel met afdalen en voelt efficiënt bij elke trapbeweging.

Lage instap mogelijk

Heren- én damesvariant verkrijgbaar

De Trekking Lite PX is er in 4 dames- en 4 herenmaten.
Het damesframe heeft een lagere instap én behoudt zijn stabiele rijeigenschappen.

Duurzame aandrijving

Compatible met Rohloff

Op de Trekking Lite PX zijn twee soorten aandrijving mogelijk; Rohloff en derailleur.
Kies wat het best bij je past.

Betrouwbare Rohloff naaf

Betrouwbare
Rohloff naaf

Duurzame Santos riemaandrijving

Duurzame
Santos riemaandrijving

derailleur

Ook in derailleur uitvoering

Zorgeloos fietsen, weinig onderhoud

Duurzame Rohloff naaf in je Santos E-bike

Met de Pendix middenmotor is het nu voor het eerst mogelijk een Santos E-bike mét Rohloff samen te stellen. De Rohloff naaf met Santos riemaandrijving is bewezen duurzaam, gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm. Het maakt de Trekking Lite PX een zorgeloze 365 dagen per jaar fiets.

De Rohloff naaf heeft 14 versnellingen en is er in 6 kleuren.

Santos riem

Langere levensduur, minder onderhoud

Duurzame Santos riemaandrijving

Met de juiste riem en tandwielen is de aandrijving van je fiets super duurzaam. De Trekking Lite PX heeft deze duurzame Santos riemaandrijving. Dat betekent vaste achterpadden (zodat je achterwiel altijd recht staat) en Gates riemaandrijving. Zo kun je véél en geruisloos fietsen. Wel zo fijn.

Altijd een recht uitgelijnd wiel

Vaste achterpadden

Een recht uitgelijnde riem zorgt voor een duurzamere aandrijving. Santos fietsen hebben vaste achterpadden, zo staat je wiel altijd recht in je fiets en is een perfecte uitlijning van je riem gegarandeerd.

Hydraulische FIRMtech remmen

De Firmtech-versie onderscheidt zich van de standaard Magura-rem door de bevestiging aan het frame. Ze zijn zowel voor als achter aan de áchterkant van de vorkpoten vastgelast. Zo krijg je een oplopende rem die zichzelf steeds strakker vastklemt als er echt hard geremd moet worden.

De remcilinders zijn met een scharnier direct op het frame gelast en kunnen niet afgesteld worden. Dit is in de praktijk erg fijn, want zo kan je er ook niets aan verprutsen. Ideaal voor fietsers met twee linker handen. Met een stelwieltje aan de remhendel bepaal je zelf of de rem agressief bijt of juist een vriendelijke lange slag toelaat. Remblokken vernieuwen is een fluitje van een cent; je draait de rem open, trekt de versleten blokjes eruit, klikt de nieuwe erin en draait de rem weer dicht. Zonder gereedschap binnen vijf minuten klaar.

remmen

Betrouwbare hydraulische FIRMtech remmen

Doseerbare remkracht

Op de Trekking Lite PX zitten hydraulische FIRMtech remmen van Magura. Deze zijn robuust, duurzaam en, de naam zegt het al, ‘firm’ ofwel krachtig. Ze remmen stevig en zijn met veel gevoel en weinig kracht te doseren. Ook rijders met kleine handen en niet veel kracht in de vingers kunnen de Trekking Lite met slechts 1 of 2 vingers tot stilstand brengen. Ook in nat weer.

Santos Only

SON SL, modulaire kabelgeleiders, veel kleuren…

Veel kleuren

Stel uw eigen Santos samen

Custombuilt

Santos Eccenter

Santos Eccenter

Splitpart

Santos Split Part

8 maten

Wil je verlichting?

SON verlichting à la Santos

Kies je voor SON verlichting, dan krijg je een mooie koplamp met een brede, heldere lichtbundel, die zo kenmerkend is voor SON koplampen.
We monteren de lamp op een Santos lamphouder, want dan schijnt hij mooi over je band en blijft hij netjes rechtop staan.

De SON lampen zijn verkrijgbaar in 6 kleuren, net als de bijbehorende naafdynamo en achterlamp.

Jouw Santos in je eigen kleur

Juicy kleuren

Keuze uit meer dan 50 framekleuren en 14 letterkleuren. Maak je Santos fiets eigen en uniek; retro of juist op de tijd vooruit.

Maak het plaatje compleet en combineer erop los met Rohloff, Pinion en de SON verlichting.

Santos Kleuren

Custombuilt

Voor iedereen een unieke fiets

Custom Build - Stap 1

Welk frame heb je nodig?

Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. Neem je veel of weinig bagage mee? Fiets je vooral op de weg, liever onverhard of een combinatie van beide? Voor elk doel is een passend frame. En weet je, jouw frame is maar liefst in 29 kleuren beschikbaar!

Stappen2

Uitvoering

Kies de uitvoering die je wilt en dan bedoelen we het versnellingssysteem. Bij ons kun je kiezen uit een derailleur, naafversnelling (Rohloff) of bracket versnelling (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Stappen3

Customizen

Stuur, zadel, banden, velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, barends, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt. Én je bepaalt zelf de kleur!

Specificaties

Specificaties hoog model
Specificaties midden model

Geometrie

Alle maten op een rij

Geometrie

Geometrie Trekking Lite PX
Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.
Tip: Cijfers zeggen niet alles; kom langs voor een testrit.

Wij helpen u graag.

Trekking Lite E-bike geometrie
Scroll to top