Orca

Een klimfiets van niveau! De Orbea Orca LTD is vanaf de M20 LTD-D leverbaar in Myo uitvoering, verschillende afmontages, standaard kleurstellingen en meer dan 2 miljoen kleurstellingen via de MYO mogelijkheid.

LESS IS THE NEW MORE

Orbea Orca – Online shop

Aerodynamisch

Ze hebben bij het Spaanse Orbea lopen schaven aan de Orca om een vorm te krijgen die aerodynamisch beter zou zijn. Dat de fiets aerodynamischer moet zijn dat zie je haast al aan de vormen van het frame. Ook zijn de kabels aan het zicht onttrokken, maar dus ook aan de drag van de lucht. De kabels lopen via een kap tussen de stuurpen en het balhoofd zo het frame in. Er is dus geen geïntegreerde stuur en stuurpencombinatie nodig. Best wel slim, want zo kan je variëren met de stuurpenlengte of stuurbreedte zonder dat je gelijk een heel nieuwe cockpit moet kopen. Ook aan de achterkant is gewerkt aan de aerodynamica met een geïntegreerde zadelpenklem, die zit netjes onder de bovenbuis verwerkt. De zadelpen is van Orbea zelf met een rechthoekige vorm.

Licht

Toch als je kijkt naar de buizen zijn die niet zo extreem aero als een specifiek aeromodel. Orbea heeft daarvoor gekozen om te zorgen dat het frame een mix is tussen lichtgewicht, aerodynamica en levendigheid. Natuurlijk om de gedachte vast te houden dat de fiets overal voor geschikt moet zijn. Maar wat is lichtgewicht? Nou, in maat 53 moet het frame volgens Orbea 833 gram wegen. De vork weegt 370 gram. Dat is geen record, maar best wel licht.

Comfort

Het is geen endurance model, maar toch moet het frame comfortabel zijn. Dat er in de fiets banden passen tot en met 32 mm zal daar ook bij helpen. Die 32 mm banden zorgen niet alleen voor comfort, maar ook dat je van het gladde asfalt af kan. Een kasseistrook of licht gravellen moet er dus goed mee te doen zijn.

Volledig zelf samenstellen